Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
TV sorozat képes leírás - Szulejmán - a szultán és a tv sorozat.tlap.hu
részletek »

TV sorozat - Szulejmán - a szultán és a tv sorozat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szulejman.tlap.hu » TV sorozat
Keresés
Találatok száma - 17 db
A sorozat részeinek tartalma

A sorozat részeinek tartalma

117. rész: Musztafa a szandzsákba megy, és elfoglalja helyét Manisza beglerbégjeként. Hatidzse miután megtudja, hogy Ibrahim hűtlen volt hozzá, el akar válni a pasától. Ám a férfi nem várja meg, amíg asszonya szembesíti ezzel. Az oszmán seregek élére áll és hadjáratra indul - a tervezett időpont előtt. Hürrem készül, hogy ténylegesen is átvegye a hárem irányítását. Iszkanderrel ügyesen csőbe húzzák Mahidevrant, aki alig pár hónap alatt a hárem egész évi költségvetését elköltötte. Egy közvetítőn keresztül pénzt kölcsönöznek neki, méghozzá a lehető legnagyobb kamattal.

Hürrem Dalai és Szulejmán sorozat Dalai Fordítással

Hürrem Dalai és Szulejmán sorozat Dalai Fordítással

I. Szulejmán szultán felesége.Alexandra egy ukrán ortodox pap lánya volt (az akkori Lengyelországban; ma Ukrajna). 1520-ban elfogták, és Isztambulba vitték rabszolgának, de Szulejmán háremébe került. Itt végül a fülig szerelmes Szulejmán szultán kedvenc ágyasává lett. Különleges dolognak számított, hogy egy rabszolganőt a szultán törvényes nejévé tegyen. A szultán minden szabad percét nála töltötte, a legtitkosabb terveit is vele beszélte meg, lakosztályából titkos átjáró vezetett Alexandra lakrészébe. Szulejmán az ő kedvéért fényűző módon átépíttette a Topkapı palotát. 1534-ben befolyását felhasználta, hogy Szulejmán Mahidevrán nevű ágyasától származó elsőszülött fiát megfojtassa. Miután Hürrem legyőzte Mahidevránt, Szulejmán első felesége lett. Hatalmába kerítve az uralkodót, majd kerek negyedszázadig játszott szerepet az oszmán történelemben. Négy fiút és egy leányt szült a szultánnak, és végül Szulejmán feleségül vette, de többek között még állami és politikai tanácsadója is volt a szultánnak. Alexandra legkisebb fia epilepsziás roham következtében meghalt, aztán ideglázban meghalt az elsőszülött fia is. A szultána idősödve, a csapásoktól megtörve már meglátta a szenvedőket, többet törődött a a szegényekkel: számukra ingyenkonyhát, kórházat, iskolát, fürdőt építtetett Isztambulban és vidéken is.

Ibrahim pasa hegedűszólója

Ibrahim pasa hegedűszólója

A görög származású Ibrahim az epiroszi Pargában született 1494-ben, ugyanabban az évben, mint Szülejmán. A terület akkoriban Velencéhez tartozott, s ennek köszönhető, hogy Ibrahim az anyanyelvén kívül jól megtanult olaszul is. Gyermekkorában török fogságba került és az uralkodónak nevelt Szülejmán rabszolgája lett. A trónörökös és Ibrahim között hamarosan életre szóló barátság alakult ki. A kortárs források egyöntetűen kiemelik, hogy Szülejmán őszintén megszerette a rendkívül sokoldalú, érdeklődő, elegáns beszédű, művelt és kitűnően zenélő ifjút, s trónra lépése után fontos beosztásokba helyezte. Ibrahim először a hárem fehér eunuchjainak, aztán a szultán magánkamarájának és solymászainak vezetője lett, majd 1523. június 27-én az uralkodó a nagyvezíri székbe emelte.

Szulejmán - a szultán és a tv sorozat magazin hírek
Rózsa - a virágok királynője
Rózsa - a virágok királynője A gyönyörű tulipánok után szeretnék a „virágok királynőjének”, a rózsának is méltató szavakat szentelni. A rózsa kultusza több ezer évvel ezelőtt kezdődött. Kutatók szerint az őshazája Perzsia, de valószínű, hogy a rózsa őse minden földrészen honos volt. Elsősorban csak a gazdagok, előkelő személyiségek, uralkodók engedhették meg maguknak a...
Rodosz - a Napisten szigete
Rodosz - a Napisten szigete A legenda szerint a görög istenek és istennők Zeusz vezetésével felosztották...
Legyen a vendégem egy török kávéra
Legyen a vendégem egy török kávéra A kávé őshazája Etiópia, ahol a kávécserjék vadon nőttek. Arab kereskedők...
Szulejmán

Szulejmán

A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös török tévésorozat látványossága mellett, politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.

Szulejmán - teljes videók

Szulejmán - teljes videók

Roxolana, a háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát. Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

Szulejmán - török sorozat

Szulejmán - török sorozat

Szulejmán trónra jutásának természetesen Európa-szerte híre megy, akárcsak reformjainak, miszerint a Földközi-tengeren zajló árucseréket is kézben akarja tartani. Seregét már javában készíti a hadjáratra, mikor hírül kapja, hogy a keleti gyarmatoknál lázadások törnek ki. A nyugati hadjárattal így várnia kell, amit a keresztény hatalmak üdvözölnek. A szultán első komolyabb teendője tehát rendet tenni keleten. A palotában folytatódik az ágyasok képzése. Oktatóktól tanulják az illendő viselkedést, etikettet. Rokszolana rendre hangot ad nemtetszésének, amivel még inkább felhívja a szultánhoz közel álló emberek figyelmét, és általuk persze az uralkodóét.

Szulejmán - Történelmi, kösztümos sorozat

Szulejmán - Történelmi, kösztümos sorozat

A Szulejmán című török televíziós sorozat az Oszmán Birodalom tizedik uralkodója, I. Szulejmán szultán uralkodásával, szerelmi életével kápráztatja el a nézőt. A monumentális jelző nem csak a sorozat játékidejére, hanem a sorozat grandiózus díszleteire, fényűzésére utal. A néhol számítógépes grafikával készült megoldások (tengeri kikötők) a televíziós költségvetéshez igazodva nem annyira jók, játékok grafikájához hasonlóak, de a sorozat élvezetéből nem von le a zöld háttérre vetített képi világ. Az épített díszletek, a ruhák és az ételek szépen fényképezettek, s a díszletek, ruhák is hasonló, vagy ugyan olyan stílusúak, mint az I. Szulejmán korabeliek.

Szulejmán 1. rész - videó

Szulejmán 1. rész - videó

Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

Szulejmán 10. rész

Szulejmán 10. rész

Szulejmán serege beveszi Nándorfehérvárt. A sikeres ostromot követően a szultán télre visszaparancsolja a hadát. II. Lajos király nem tart attól, hogy Szulejmán eljuthat Budáig. A szerájban Hürrem továbbra is megkülönböztetett figyelmet élvez terhessége miatt, és alig várja, hogy Szulejmán hazatérjen a háborúból. Mahidevran végső kétségbeesésében a legrosszabbtól sem riad vissza. Szolgálói megfenyegetésével megmérgezi Hürrem ételét. Ibrahim a mérgezés miatt kis híján elveszti a szultán bizalmát.

Hirdetés
Szulejmán 116.rész (teljes)

Szulejmán 116.rész (teljes)

Háticsét lesújtja a hír, miszerint édesanyja elhunyt. A temetésen mindenki részt vesz. Beyhan is feltűnik az epizódban, akit korábban már láthattunk Hürrem együtt érez Szulejmánnal, aki értékeli kedvence igyekezetét, ám Hürrem ismét...

Szulejmán és Rokszolána

Szulejmán és Rokszolána

Szépek a színhelyek, még úgy is, hogy néha giccsesen számítógépesre sikeredett egy-egy naplemente, vagy isztambuli városkép madártávlatból. De még így is elérték a készítők, hogy én, aki a férjemmel ellentétben soha nem vágyakoztam élőben látni a Márvány-tengert, tegnap óta azonnal csomagolnék egy kis török túra kedvéért!

Szulejmán forever

Szulejmán forever

Szeretettel köszöntök minden kedves Szulejmán rajongót a sorozat egyik legtartalmasabb magyar rajongói oldalán! Ha te is rajongója vagy a sorozatnak itt a helyed! Rengeteg érdekesség, extrák, képek, heti frissek várnak rád! Itt mindig megtudhatod az adott részek infóit, a sorozat legfontosabb híreit és első kézből értesülhetsz a sorozat sztárjai életeseményeiről is! Térj vissza máskor is, hogy le ne maradj a legfontosabb információkról!

Szulejmán sikeresen támadja Magyarországot

Szulejmán sikeresen támadja Magyarországot

A Szulejmán című török sorozat február 27-i részében a címszereplő az egykori Magyar Királyság ellen vonult, ezzel nyert is műsorsávjában a Sherlock és Watson amerikai széria ellen. 'Megkezdődik Szulejmán hadjárata. A szultán Buda helyett a Magyar Királyság déli erősségét, Nándorfehérvárt tűzi ki célpontnak' - áll a Szulejmán című török sorozat február 27-i részének leírásában. Az RTL Klubon vetített széria fordulatai valamivel jobban izgatták szerda este a magyar nézőket, mint egy menő krimi, mert Szulejmán a kereskedelmi célcsoportban 21,1 százalékkal nyert, a nagyjából ellene futó TV2-es Sherlock és Watson című széria pedig 17,7 százalékkal alulmaradt.

Szulejmán: mitől sikeresek a török szappanoperák?

Szulejmán: mitől sikeresek a török szappanoperák?

A születésének századik évfordulóját ünneplő török filmipar hagyományos ága a tévésorozat, amely a nemzetközi porondon csak egy évtizede van jelen, ám rövid időn belül hatalmas sikersztori lett. Ahol megjelentek az oszmán szappanoperák, ott előbb-utóbb a főműsoridőben kötöttek ki.

Török hódítás a Médiákban-Nagy Szulejmán

Török hódítás a Médiákban-Nagy Szulejmán

A legújabb nézettségi rekordokat döntő, török délutáni sorozat Törvényhozó Nagy Szulejmán szultánról, a törökök legnagyobb formátumú uralkodójáról szól. Sok európai tévécsatornán, többek között az egyik horvát kereskedelmi csatornán is figyelemmel lehet kísérni. A modern török romantika vagy nosztalgia megjelenése jelzés értékű lehet: Szulejmán hódításainak háttere,ideológiai alapja az a radikális iszlám vallás volt, amely szerint a hitetlenek vagy áttérnek, vagy fegyverrel esnek el a 'Próféta Zöld Zászlaja' alatt harcolók által. Szulejmán szultán 1566-ban Szigetváron fejezte be az életét, miután a horvát származású Zrínyi Miklós főkapitány nem adta fel a várat, sőt több mint egy hónapig védeni tudta a hatalmas túlerő ellen. Ezzel megmentette az egész keresztény Európát. A Nagy Szulejmán az iszlám uralkodó életét mutatja be: csatákat, hódításokat, intrikákat, szerződéskötéseket és a szultán szerelmi életét. A film objektív: igyekszik megfelelni a történelmi hűségnek. 1521- Nándorfehérvár bevétele, 1526- A mohácsi csata, a középkori magyar államiság megsemmisítése. Még akkor sem csodálkozhatunk, ha a sorozatban II. Lajos magyar király és Bakócz Tamás esztergomi érsek törökül konzultálnak.

Török hódítás az RTL Klubon

Török hódítás az RTL Klubon

Január 9-től a számos európai országban nagy sikerrel vetített Szulejmánnal (Muhtesem Yüzil) jelentkezik az RTL Klub. A szerda esti sorozat már számos országban aratott nagy sikert; Bulgáriában, Horvátországban, Romániában és Görögországban egyaránt nagy érdeklődés kísérte. A történelmi hitelességet sem nélkülöző török tévésorozat a politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.

Új török sorozat: Kösem szultana

Új török sorozat: Kösem szultana

Kösem szultána (1623 - 1648) vagy Mahpeyker szultána az egyik legerősebb asszony az oszmán történelemben, Hürrem szultána mellett. I. Ahmed oszmán szultán kedvenc ágyasa, majd később felesége. Valide szultána (a szultán édesanyja) volt, 1623-tól egészen 1651-ig, fiai, IV. Murád, I. Ibrahim, és unokája, IV. Mehmed uralkodása idején. Meghatározó alakja volt annak az időszaknak a történelemben, amit A nők szultanátusa-ként tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultánával kezdődött, és Kösem volt az utolsó előtti nagy hatalmú asszonya. Hivatalosan kétszer került hatalomra, így egyike annak a két nőnek, akik hivatalosan az Oszmán Birodalom kormányzói voltak.

Tuti menü