Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szulejmán - a szultán és a tv sorozat linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szeretettel - Szulejmán [6. oldal]
részletek »

Szulejmán - a szultán és a tv sorozat képes leírás: Szeretettel - Szulejmán [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: szulejman.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 126 db
Szeretettel vár Szigetvár

Szeretettel vár Szigetvár

De merüljünk el egy kis időre a vár oly dicső s mégis gyászos történetébe. Szigetvár, ha a neve nem emlékeztetne rá, szinte alig hinné el az ember, hogy valaha valóban szigetként védte a környéket. Az akkori várról hiteles rajzok állnak rendelkezésre. Zrínyi Miklós 1561-ben került a vár élére. 1566-ban, amikor Szulejmán az utolsó hadjáratára indult, Bécs volt a célpontja, de Szigetvár útját állta. Kb. 2300 fős várvédő csapat harmincnégy napon keresztül tartotta a várat a hatalmas túlerővel szemben.

Szigetvár ostroma

Szigetvár ostroma

A török hódítások nem lankadtak el, még akkor sem, amikor 1562-ben Ferdinánd király 8 évre szóló békét kötött a szultánnal. Ennek feltétele volt, hogy elismerte Erdély önnálóságát, ahová már 1556-ban visszahívták Izabella magyar királynét és fiával együtt, János Zsigmonddal átvették az uralmat Erdély felett. 1564-ben halálozott el Ferdinánd király, utóda Miksa lett 1564-1576. A törökkel megkötött béke rövid életűnek bizonyult, mert Miksának sikerült nyugati mozgósítással, a magyar és horvát hadak mellett, egy igen nagy hadsereget egybegyűjteni.( 60 ezer emberrel, ami akkor óriásinak számított). Nagyszerű hadvezérének, Schwendi Lázárnak köszönhetően királyi területeket szerzett vissza és már Erdély határáig jutott el.

Szolimán

Szolimán

2. Sz. (II., 1520-66) el Kanani melléknévvel, a török birodalom legkiválóbb uralkodója, szül. 1496., megh. Szigetvár ostroma közben 1566 szept. 5. Már atyja életében, mint Magnezia kormányzója kitüntette kiváló kormányzó képességét, igazságszeretetét és szigoru erélyét a hanyag és lelkiismeretlen tisztviselőkkel szemben.

Szulejmán - a szultán és a tv sorozat magazin hírek
Rózsa - a virágok királynője
Rózsa - a virágok királynője A gyönyörű tulipánok után szeretnék a „virágok királynőjének”, a rózsának is méltató szavakat szentelni. A rózsa kultusza több ezer évvel ezelőtt kezdődött. Kutatók szerint az őshazája Perzsia, de valószínű, hogy a rózsa őse minden földrészen honos volt. Elsősorban csak a gazdagok, előkelő személyiségek, uralkodók engedhették meg maguknak a...
Rodosz - a Napisten szigete
Rodosz - a Napisten szigete A legenda szerint a görög istenek és istennők Zeusz vezetésével felosztották...
Legyen a vendégem egy török kávéra
Legyen a vendégem egy török kávéra A kávé őshazája Etiópia, ahol a kávécserjék vadon nőttek. Arab kereskedők...
Szulejmán

Szulejmán

A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös török tévésorozat látványossága mellett, politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.

Szulejmán - teljes videók

Szulejmán - teljes videók

Roxolana, a háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát. Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

Hirdetés
Szulejmán - török sorozat

Szulejmán - török sorozat

Szulejmán trónra jutásának természetesen Európa-szerte híre megy, akárcsak reformjainak, miszerint a Földközi-tengeren zajló árucseréket is kézben akarja tartani. Seregét már javában készíti a hadjáratra, mikor hírül kapja, hogy a keleti gyarmatoknál lázadások törnek ki. A nyugati hadjárattal így várnia kell, amit a keresztény hatalmak üdvözölnek. A szultán első komolyabb teendője tehát rendet tenni keleten. A palotában folytatódik az ágyasok képzése. Oktatóktól tanulják az illendő viselkedést, etikettet. Rokszolana rendre hangot ad nemtetszésének, amivel még inkább felhívja a szultánhoz közel álló emberek figyelmét, és általuk persze az uralkodóét.

Szulejmán - Történelmi, kösztümos sorozat

Szulejmán - Történelmi, kösztümos sorozat

A Szulejmán című török televíziós sorozat az Oszmán Birodalom tizedik uralkodója, I. Szulejmán szultán uralkodásával, szerelmi életével kápráztatja el a nézőt. A monumentális jelző nem csak a sorozat játékidejére, hanem a sorozat grandiózus díszleteire, fényűzésére utal. A néhol számítógépes grafikával készült megoldások (tengeri kikötők) a televíziós költségvetéshez igazodva nem annyira jók, játékok grafikájához hasonlóak, de a sorozat élvezetéből nem von le a zöld háttérre vetített képi világ. Az épített díszletek, a ruhák és az ételek szépen fényképezettek, s a díszletek, ruhák is hasonló, vagy ugyan olyan stílusúak, mint az I. Szulejmán korabeliek.

Szulejmán 1. rész - videó

Szulejmán 1. rész - videó

Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

Szulejmán 10. rész

Szulejmán 10. rész

Szulejmán serege beveszi Nándorfehérvárt. A sikeres ostromot követően a szultán télre visszaparancsolja a hadát. II. Lajos király nem tart attól, hogy Szulejmán eljuthat Budáig. A szerájban Hürrem továbbra is megkülönböztetett figyelmet élvez terhessége miatt, és alig várja, hogy Szulejmán hazatérjen a háborúból. Mahidevran végső kétségbeesésében a legrosszabbtól sem riad vissza. Szolgálói megfenyegetésével megmérgezi Hürrem ételét. Ibrahim a mérgezés miatt kis híján elveszti a szultán bizalmát.

Hirdetés
Szulejmán és a hárem titka - 1. rész

Szulejmán és a hárem titka - 1. rész

A háremben éltek a családfő, ill. az uralkodó családtagjai, ágyasai és a gyermekek. Az oszmán palotában a háremet Dar'üs Saade-nek nevezték, amelynek jelentése az öröm háza és a boldogság kapuja. A hárem lakóinak szinte semmilyen kapcsolatuk nem volt a külvilággal. Napjaikat olvasással, imádkozással töltötték a palota falai között. A hölgyek sosem hagyták el a palotát, így nem kellett magukat és arcukat sem lefedni, míg II. Mahmud trónra

Szulejmán és a magyarok  - Nagy Magyarország magazin

Szulejmán és a magyarok - Nagy Magyarország magazin

Védekezni vagy támadni? Szulejmán hadjáratai közül kiemelkedő jelentőséggel bír számunkra az 1526-os, Négyesi Lajos közelebbről szemügyre veszi Mohács közvetlen előzményeit és a lehetőségeket. A végzetes hadjárat. Remeczki Imre cikkéből megismerhetjük Nagy Szulejmán utolsó hadjáratát. Az 1566-os szigetvári ostromot sem Zrínyi, sem ő nem élték túl. Rettegett ellenségből megbecsült barát? Hajdú Zoltán áttekinti, hogyan változott a magyarországi törökkép az évszázadok folyamán. Gárdonyi Géza és az Egri csillagok. 150 éve látott napvilágot a legközkedveltebb magyar regény szerzője. De hogyan született az Egri csillagok? Egán Ede rejtélyes halála. Ki volt Egán Ede, és mit kell tudni a ruszinok megsegítését célzó hegyvidéki akcióról? Az ügynökök a T lakásba mennek. Egy tartótiszt és egy titkos megbízott fiktív beszélgetése a 80-as évekből. Cikkeinket ezúttal is a Nagy Magyarország magazin számára készített egyedi térképekkel illusztráltuk, a laphoz kivehető nagy térkép is tartozik: Magyarország Nagy Szulejmán korában.

Szulejmán és Rokszolána

Szulejmán és Rokszolána

Szépek a színhelyek, még úgy is, hogy néha giccsesen számítógépesre sikeredett egy-egy naplemente, vagy isztambuli városkép madártávlatból. De még így is elérték a készítők, hogy én, aki a férjemmel ellentétben soha nem vágyakoztam élőben látni a Márvány-tengert, tegnap óta azonnal csomagolnék egy kis török túra kedvéért!

Szulejmán Mp3 Download

Szulejmán Mp3 Download

Szulejmán Hegedűszóló Ibrahim Mp3 Hürrem és Szulejmán Mp3 Szulejmán és Hürrem - Szerelem 1. Nagy Szulejmán uralkodása Csodálatos század Bécs ostroma 1529 Hürrem altatója ∓mp;Download song Mp3 Mohácsi csata 1526-I.Szulejmán vs II.Lajos

Szulejmán sikeresen támadja Magyarországot

Szulejmán sikeresen támadja Magyarországot

A Szulejmán című török sorozat február 27-i részében a címszereplő az egykori Magyar Királyság ellen vonult, ezzel nyert is műsorsávjában a Sherlock és Watson amerikai széria ellen. 'Megkezdődik Szulejmán hadjárata. A szultán Buda helyett a Magyar Királyság déli erősségét, Nándorfehérvárt tűzi ki célpontnak' - áll a Szulejmán című török sorozat február 27-i részének leírásában. Az RTL Klubon vetített széria fordulatai valamivel jobban izgatták szerda este a magyar nézőket, mint egy menő krimi, mert Szulejmán a kereskedelmi célcsoportban 21,1 százalékkal nyert, a nagyjából ellene futó TV2-es Sherlock és Watson című széria pedig 17,7 százalékkal alulmaradt.

Szulejmán sorozat (Muhteşem Yüzyl)

Szulejmán sorozat (Muhteşem Yüzyl)

A sorozat 2011-ben indult Törökországban. Pontosabban Isztambulban, a Topkapı palotában. Ott élt, éldegélt, a még fiatal, erőtől és tettektől duzzadó Szulejmán szultán. Az első. A legnagyobb. A törvényhozó.

Szulejmán szerencsenapja

Szulejmán szerencsenapja

Elérkezett augusztus 29. napja, melyről minden iskolát járt magyar ember tudja, hogy 1526-ban ekkor zajlott le a mohácsi csata, az a nagy történelmi katasztrófa - valójában csupán egy katonai vereségünk -, mely vonzataiban, okozataiban elhozta az addig többé-kevésbé töretlenül álló és virágzó félezer éves Magyar Királyság bukását. Mohácshoz egy olyan történelmi út vezetett, melyet itt nem célunk mélyebben elemezni, s a mohácsi vész önmagában még nem okozhatta volna mindazt, amely azután másfélszáz esztendeig a Kárpát-medence népeire, a magyar államra következett, s melyet jobb híján török világnak nevezünk.

Szulejmán szultán dzsámija

Szulejmán szultán dzsámija

A dzsámi téglalap alaprajzú. Egykori felszerelésekhez tartozott a szószék is.A dzsámi Mekka felé néző oldalán látható a kőkeretben foglalt, valamikor csempével borított, szalaktit boltozatú imafülke, az úgynevezett mihrab.A templomnak karzata is volt, amelyet napjaikra újra felállítottak.A dzsáminak elsőrendű akusztikája van, kitűnő hangversenyterem.A dzsámit L alakban folyosó veszi körül, melynek délkeleti oldalán szintén van egy mihrab fülke.

Tuti menü