Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Szulejmán sorozat szereplői képes leírás - Szulejmán - a szultán és a tv sorozat.tlap.hu
részletek »

A Szulejmán sorozat szereplői - Szulejmán - a szultán és a tv sorozat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szulejman.tlap.hu » A Szulejmán sorozat szereplői
Keresés
Találatok száma - 8 db
30 évvel öregítette Lajos királyt az RTL Klub török sorozata

30 évvel öregítette Lajos királyt az RTL Klub török sorozata

A Szulejmán című sorozatban a Magyar Királyság ellen indult a szultán: a pocakos középkorú úrként ábrázolt II. Lajos azonban 1521-ben csak 15 éves volt. A történelmi sorozatok nem feltétlenül ragaszkodnak a valós tényekhez, gyakran kiszínezik azokat (Spartacus) vagy épp évtizedeket ugranak előre-hátra. Az RTL Klubon szép sikerrel futó Szulejmán sem rekonstruálja túl precízen a múltat, ugyanis a február 27-i adásban feltűnt II. Lajos királyunk, aki egy őszülő szakállú, kissé meghízott középkorú úr a sorozatban. A király épp játékosan vív egy erdő szélén, amikor hírvivő érkezik, hozza a hírt az oszmán sereg nyomulásáról, de az uralkodó csak lazán, flegmán legyint, folytatja a gyakorlást. Azonban 1521-ben II. Lajos 15 éves volt mindössze, a képen látható színész pedig megvan 45 is.

A siker tette boldogtalanná Szulejmán feleségét

A siker tette boldogtalanná Szulejmán feleségét

Amióta a színésznő elvállalta Szulejmán szultán feleségének szerepét, a magánélete éppen olyan boldogtalan, mint a sorozatbeli karakteré. Akik a Szulejmán sorozatból ismerik Nur Aysant, talán fel sem ismerik azokon a képeken, amelyeken mosolyog. A török színésznő I. Szulejmán szultán feleségét, Mahidevrant alakítja az RTL Klub sorozatában, és csak a legritkább esetben láthatjuk vidámnak. Persze nem meglepő, hiszen ő alakítja a hárem legboldogtalanabb asszonyának szerepét.

Halit Ergenc

Halit Ergenc

1970. április 30-án született Sait Ergenç színész fiaként. A középiskola után 1989-ben beiratkozott az Isztambuli Műszaki Egyetem tengerészeti mérnöki karára, amelyet egy év után ott is hagyott, hogy operát tanulhasson a Mimar Sinan Egyetemen. Mindeközben különböző munkákat vállalt, többek között háttértáncos és vokalista is volt.

Szulejmán - a szultán és a tv sorozat magazin hírek
Rózsa - a virágok királynője
Rózsa - a virágok királynője A gyönyörű tulipánok után szeretnék a „virágok királynőjének”, a rózsának is méltató szavakat szentelni. A rózsa kultusza több ezer évvel ezelőtt kezdődött. Kutatók szerint az őshazája Perzsia, de valószínű, hogy a rózsa őse minden földrészen honos volt. Elsősorban csak a gazdagok, előkelő személyiségek, uralkodók engedhették meg maguknak a...
Rodosz - a Napisten szigete
Rodosz - a Napisten szigete A legenda szerint a görög istenek és istennők Zeusz vezetésével felosztották...
Legyen a vendégem egy török kávéra
Legyen a vendégem egy török kávéra A kávé őshazája Etiópia, ahol a kávécserjék vadon nőttek. Arab kereskedők...
Hatice gyermekeit is megölette Szulejmán?

Hatice gyermekeit is megölette Szulejmán?

Hatice 1524-ben Pargali Ibrahim pasa felesége lett. Két lányuk született Hanim Sultan és Fülane Sultan. Egyes kutatások szerint Szulejmán, megöltette húga gyerekekeit, hogy Ibrahim generációjából senki ne kerülhessen a trónra. Felesége Hürrem Sultana nyomásának engedve selyemzsinórt küldött Ibrahim pasának is, ami halálos ítéletet jelentett. 1536 március 15-én végre is hajtották. Hatice a férje és gyermekei halálát (megöletését) nem tudta feldolgozni, így 1538-ban meghalt. Hatice Szultana sírja a Szelim Szultán mecsetben található.

Hűtlenség, gázolás, titkos szerelem

Hűtlenség, gázolás, titkos szerelem

A nálunk is nagy sikerrel futó török történelmi televíziós sorozat, a Szulejmán epizódjaiból semmi sem hiányzik, ami a többi hasonló szériában előfordul. Cselszövés, becsvágy és szerelem színesíti nemcsak a karakterek, hanem a főszereplők magánéletét is. Az egyik színésznőt saját férje ütötte el kocsijával, míg a Szulejmánt alakító színész a felesége helyett inkább más nőkhöz jár haza éjszaka.

Így néznek ki a Szulejmán színésznői a való életben

Így néznek ki a Szulejmán színésznői a való életben

A magyarok egyik kedvenc sorozatát, a Szulejmánt 2013-ban kezdte el vetíteni az RTL Klub. A nézők hamar megszerették az I. Szulejmánról, az Oszmán Birodalom leghosszabb ideig uralkodó szultánjáról és feleségéről, Hürrem szultánáról szóló szappanoperát. A Hürremet és a többi női szereplőt megszemélyesítő török sztárokról azonban a legtöbben nem sokat tudnak, így például azt sem, hogy néznek ki civilben, korabeli smink és ruhák nélkül. Mi most megmutatjuk!

Másodszor is apa lesz a Szulejmán főszereplője

Másodszor is apa lesz a Szulejmán főszereplője

Tavaly ősszel még arról számoltak be a török lapok, hogy a Szulejmán sorozat főszereplőjét elhagyta csinos felesége, mivel a színész egy énekesnővel lépett félre. Az asszony decemberben visszaköltözött urához, és a török lapok szerint újra babát vár.

Meryem Uzerli

Meryem Uzerli

Meriem Sahra Userli török de egyben német színésznő is.Édesapja török de édesanyja német nemzetiségűek ezért Németországban a Schauspielstudio Frese-ben tanult színészeti szakon.A legjobb és a leghíresebb török sorozatban játszik a mai napig,Szulejmán-ban (Mühtesem Yüzyil) Hürrem Valide Sultan szerepét játssza. Ez a sorozat Magyarországon is befogják mutatni,jelenleg Romániában már sugározzák.

Tuti menü